Новакът в елита Спартак (Варна) ще опита да отбележи първия си гол

...
Новакът в елита Спартак (Варна) ще опита да отбележи първия си гол
Коментари Харесай

Спартак търси първи гол и първи точки

Новакът в елита Спартак (Варна) ще опита да означи първия си гол за сезона и да реализира първата си победа. " Соколите " приемат Пирин (Благоевград) в конфликт от 3-тия кръг на efbet Лига. Срещата е с начален час 18:30 часа.

Варненци имаха много тежка стратегия в първите два кръга и разумно и резултатите им не са изключително положителни. Те първо изгубиха вкъщи от Славия (0:1), а по-късно претърпяха и тежко проваляне от Левски в София (0:5). Сега обаче в клуба се нядават да преодолеят първичния потрес и да си стъпят на краката против тим от тяхната рогозка в лицето на Пирин.

Благоевградчани също нямаха най-благоприятната стратегия в първите два кръга. Те започнаха с посещение на Локомотив (Пловдив) и проваляне с 1:2. След това " Орлетата " одобриха ЦСКА 1948 и съумяха да измъкнат тъждество 1:1. Така че и те се надяват през днешния ден да запишат първа победа, която ще е още по-сладка, защото ще бъде реализирана при посещение на директен съперник в борбата за оцеляване.

Последната среща сред тези два тима бе от сезон 2019/20 във Втора лига. Тогава мачът в Благоевград приключи при резултат 2:2. Ответната среща не се игра, защото шампионата бе прекъснато поради пандемията от ковид, която се развихри тъкмо по това време.

Иначе статистиката демонстрира, че Пирин има леко преимущество в досегашните конфликти със Спартак. " Орлетата " са с 14 победи и 10 загуби, като 8 мача са приключили наедно.

В състава на домакините за този мач ще липсват контузените Васев, Начев и Димитров. Гостите пък идват във Варна без нападателя Станислав Костов, който също е в лазарета поради контузия.

efbet Лига, 3 кръг:

СПАРТАК (ВАРНА) - ПИРИН (БЛАГОЕВГРАД)

Вероятни сформира:

СПАРТАК: Дичевски, Будинов, Борисов, Иблям, Луго, Черненко, Илиев, Андреев, Бабалиев, Мартинс, Тошев

ПИРИН: Георгиев, Дюлгеров, Бодуров, Занев, Хубчев, Станоев, Янчев, Такахаши, А. Йорданов, Василев, П. Йорданов

Стадион:  " Спартак ", Варна

Съдия: Радослав Гидженов

Начало: 18:30 часа
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР